Colectare echipamente de la Genpact

In perioada 3-9 februarie2011 am colectat echipamente informatice uzate de la firma Genpact. Noutatea acestei actiuni a fost data de faptul ca am inaugurat la sediul firmei serverul mobil al aplicatie de stergere de date Blancco. O echipa formata din monitorul informatic Marius Dinca si salariatii in insertiune Kitoka Thalo si Felix Onofrei s-au deplasat la sediul Genpact unde au avut un spatiu generous amenajat pentru a creea un server mobil pentru stergerea hard-diskurilor de la echipamentele ce urmau a fi preluate.

Prin aceasta actiune am colectat 200 de unitati centrale, 24 de monitoare si 7 laptopuri, echipamente care cantaresc in total peste 2000 de kg si care in loc sa devina deseuri vor fi transformate pentru a li se prelungi durata de viata.

Inovarea este cea care a condus echipa noastra de IT Europe-Corporate in a veni cu un nou mod de a ajuta. In parteneriat cu Atelierele Fara Frontiere, Genpact, in special echipa IT Genpact Bucuresti a initiat programul de donatie a calculatoarelor uzate si care nu mai corespund standardelor noastre de utilizare. Echipamentele au fost testate si mai apoi reciclate sau reconditionate in atelierul de insertiune al AFF si vor ajunge catre alte ONG-uri si institutii sociale. Un alt obiectiv al celui mai nou partener social al Genpact este de a ajuta persoanele defavorizate sa isi recastige abilitatile sociale si profesionale si a le ajuta astfel sa se reintegreze societate. Prin urmare, a sustine AFF inseamna a da sansa cuiva de a porni din nou. Un rol important au avut Andrei Oniciuc si Alexandru Iacob, membrii ai echipei de IT-Helpdesk Bucuresti. Ei au oferit tot sprijinul necesar pentru a asigura finalizarea cu succes a acestei initiative. Anisoara Ghetu, Communication Analyst, Genpact

Am colectat de la