Colectari de la Emporiki Bank, Grup Crédit Agricole

Ateliere Fara Frontiere a colectat in martie 2012 peste 300 de echipamente IT pentru reciclare si reconditionare de la Emporiki Bank, Grup Crédit Agricole. Acestea provin de la sucursalele din toata tara ale bancii si au fost inlocuite pentru a respecta standardele de calitate necesare sistemului bancar.

Cele peste 300 de echipamente (unitati centrale, monitoare, imprimante, scannere, routere etc) vor fi verificate de angajatii in insertiune ai Ateliere Fara Frontiere. Cele ce respecta un set de criterii minime de calitate vor fi reconditionate si le va fi prelungita astfel durata de viata. Celelalte vor fi dezmembrate in componente de baza, reciclate si reutilizate ca materii prime, un proces ce presupune un consum de energie cu 75 % mai mic decat extragerea acestora din minereu.

Actiunea pe care am implementat-o, se afla sub auspiciile conceptului Green Banking, pe care Grupul nostru Crédit Agricole il aplica in cadrul politicii de dezvoltare durabila. Am identificat si am ales sa colaboram cu Ateliere Fara Frontiere, datorita ofertei profesioniste si a sigurantei oferite in stergerea datelor. Prin parteneriatul cu Ateliere Fara Frontiere reusim sa indeplinim obiectivul nostru de a recicla intr-un mod sigur si profesionist deseurile de echipamente electronice si, de asemenea sa integram acest proiect in domeniul responsabilitatii sociale.” Boualem Hocine, Deputy General Manager, Emporiki Bank, Group Crédit Agricole.

 

Am colectat de la